На фото: медіаплеєр inext для sweet.tv

Історія визначного партнерства inext та SWEET.TV
У сучасному світі IPTV і OTT навряд чи можна знайти щось настільки поширене, як ефективне ділове співробітництво. Деякі з таких зникають вже на півшляху, однак іноді це буває історія значного успіху та надзвичайної сумісності.

Історія SWEET.TV та inext однозначно належить до останнього.
SWEET.TV — це одна з найбільш технічно розвинутих стрімінг-платформ, що забезпечує своїх абонентів контентом для всієї родини. Сервіс є доступним усюди, де є доступ до мережі Інтернет. SWEET.TV є одним з найуспішніших брендів медіа-тех компанії Van Group, що спеціалізується на інноваційних технологіях з надання стрімінгових послуг (штаб-квартира в Братиславі, Словаччина).

Застосунок SWEET.TV можна встановити на смартфонах, смарт-телевізорах, планшетах, Xbox, а також він доступний і у веб-версії.

На фото: Олександр Резунов, Директор SWEET.TV

«У процесі запровадження нашого сервісу ми шукали спосіб працювати на телевізійних екранах абсолютно незалежно від Google Play, Apple store та інших третіх сторін і, нарешті, знайшли його», – зазначив Олександр Резунов, Директор SWEET.TV.

Українська компанія inext, яка спеціалізується на розробці та виробництві Android сет-топ боксів і медіаплеєрів для ринків B2B та B2C, надала таке рішення, не в останню чергу, завдяки своїй універсальності та індивідуальному підходу в розробці рішень для IPTV/OTT. Це справді міжнародна команда, яка працює зі Словаччини, Греції, Китаю та України. Ексклюзивним дистриб’ютором сет-топ боксів айнекст є компанія РОМСАТ.

«Ми пропонуємо високоякісний сучасний медіаплеєр, програмне забезпечення якого може використовувати будь-які типи платіжних систем для своїх застосунків і, до того ж, не залежить від політики ліцензування цифрових магазинів», – сказав Павло Сидоров, Комерційний Директор inext, – «Ці функції мають вирішальне значення для кожного оператора, який прагне надавати найкращий сервіс без стягнення комісій за кожну сплачену абонентом підписку і без взаємодії з незручними процедурами спорідненими з авторським правом та ліцензуванням, які оновлюються майже щоденно».

Павло Сидоров, комерційний директор inext

На фото: Павло Сидоров, Комерційний Директор inext

Іншими словами, медіаплеєри inext на основі AOSP — це рішення, яке дозволяє уникнути будь-яких додаткових платежів або обмежень на оновлення, які є заставою для будь-якої платформи, яка використовує цифрові магазини. Однак у inext є ще одна варта уваги особливість.

На фото: Максим Щиголь, Продакт-менеджер inext у компанії ROMSAT

«Перевага, яку отримує оператор при виборі сет-топ боксів inext – це можливість повністю контролювати пристрій користувача», – зазначив Максим Щиголь, Продакт-менеджер inext у компанії ROMSAT, – «За допомогою системи inext Alcatraz Ви можете не тільки побачити назву моделі, MAC-адресу, серійний номер, останню IP-адресу та статус активності, але також Ви можете деактивувати його або надіслати попередження користувачеві, який припиняє платити за свою підписку».

Бізнес партнерство розпочалося в 2017 році, коли керівництво SWEET.TV зв’язалося з РОМСАТ, ексклюзивним дистриб’ютором сет-топ боксів айнекст, для створення спільного продукту. Підставою для цього рішення стала кількарічна успішна співпраця у подібному проекті між inext і компанією Trinity, яка ділить один холдинг із SWEET.TV.

Після того, як продукт було ефективно протестовано невеликими порціями і він був готовий до запуску на великих ринках, трапилася найзначніша подія 2020-го року – Ковід 19. Серйозні логістичні проблеми вплинули на процес розробки медіаплеєра – неможливість отримання важливих компонентів із Китаю призвела до їх серйозного дефіциту (зокрема чіпсетів) і, отже, потреби у модернізації плеєра. Однак, здатність до імпровізації в складних умовах забезпечила отримання доступних (хоча і дорожчих) компонентів для пристрою і, зрештою, дала змогу спроектувати його навіть досконалішим, ніж було можливо раніше.

Проте, саме неймовірна енергія, позитивне ставлення та амбіції змінити гру з обох сторін призвели до успішного виходу продукту на масовий ринок. До кінця 2021 року було перевищено цифру в 100 000 поставлених пристроїв.

«Приставка inext – це високоякісний медіаплеєр з усіма можливостями сервісу SWEET.TV, за ціною нижчою від вартості звичайного 32-канального ТВ-тюнера», – зазначив Павло Сидоров.

Безпека продукту для сервісу SWEET.TV була надважливою, тому плеєр було розроблено відповідно до високих стандартів якості і його неможливо переналаштувати в домашніх умовах.

Співпраця у даному проекті відзначалась ефективними рішеннями з розповсюдження товару:

• Залучення роздрібних магазинів (як цифрових, так і звичайних) зіграло значну роль у збільшенні продажів через договірну ціну для них.
  • Розширенню ринку допомогло орієнтування на користувачів, які, окрім того, що вже підписані на сервіс SWEET.TV самі, мали батьків із старими телевізорами, які сумісні з медіаплеєрами inext і, завдяки цьому, здатні підтримувати SWEET.TV.
  • Географія також зіграла свою роль, оскільки для підвищення регіональних продажів було запропоновано значну знижку як для агентів, так і для роздрібних продавців, що призвело до гарних результатів у цих регіонах.

При цьому одним із найвигідніших кроків для збільшення прибутку оператора була пропозиція місячного пакету SWEET.TV із безкоштовним медіаплеєром inext (мінімальна підписка на 6 місяців), оскільки 85-90% абонентів поновлювали підписку після закінчення пробного періоду.

«Співпраця з inext допомогла нам забезпечити абонентів якісним девайсом, що повністю задовольнив їхні потреби, надавши доступ до 270 телеканалів, а також до 10 000 фільмів, анімацій, серіалів і навчальних курсів на SWEET.TV», – зазначив Олександр Резунов.

Втім, віра обох сторін у якість кінцевого продукту, бажання створювати та розвивати технологію, а також стійкість духу та готовність підтримати народ України – це ознаки того, що найкраще для inext і SWEET.TV ще попереду!