Казахська «Alma +» обрала медіаплеєр inext

Оператор зв’язку з Казахстану «Алма +» анонсував нові сет-топ бокси inext для своїх абонентів. 

Команда inext успішно впровадила сучасні медіаплеєри в мережу казахского оператора «Алма Телекоммуникейшнс Казахстан», який володіє торговельною марками «Алма +» та «Алма ТВ». Процес оновлення парку приставок тривав менше як рік.

Представники казахського оператора звернулись у 2021 році до компанії «РОМСАТ» – ексклюзивного дистрибутора пристроїв inext, за консультацією у підборі необхідного пристрою та ПЗ до нього для власної мережі. В ході численних обговорень та зустрічей, керівництво «Алма Телекоммуникейшнс Казахстан» вирішило запросити «РОМСАТ» до реалізації проєкту на базі рішень inext. Так, команда inext вийшла на новий для себе ринок Казахстану.

Відгук оператора Alma TV (Казахстан)

«З сет-топ боксами inext, які дистрибутує РОМСАТ, ми були вже знайомі. Українські колеги надали нам декілька зразків для тестування минулого року. Коли настав час реновації парку медіаплеєрів Alma TV, ми знали до кого звертатись, – коментує впровадження Джусипов Даурен, представник компанії «Алма Телекоммуникейшнс Казахстан». – У ході подальшого обговорення проєкту ми високо оцінили рівень професіоналізму їхньої R&D команди. Портфоліо реалізованих проєктов остаточно переконало нас зупинитись саме на рішеннях inext».

Онлайн-кінотеатр Alma TV  – це сучасне онлайн-телебачення з акцентом на якісний контент на будь-яких пристроях. Тому для Alma TV був потрібен не просто сет-топ бокс із набором технічних характеристик – було потрібно рішення з регулярною системою оновлень «по повітрю» ОТА (over-the-air updates). Завдяки інтеграції функції ОТА оператор отримав можливість зручного (без фізичного контакту з плеєром) оновлення фірмового лаунчера Alma TV та програм на всіх наявних пристроях, які активно використовуються в мережі. Також були впроваджені кастомізований лаунчер та повне брендування пристрою, упаковки та ПЗ.

Результатом співпраці Alma TV та inext став сучасний медіаплеєр на базі AOSP із роздільною здатністю до 4K, брендованими корпусом та пультом ДК. На пристрій були завантажені ексклюзивний лаунчер та всі необхідні додатки для найкращого першого досвіду користувачів сервісу Alma TV.

Павло Сидоров, комерційний директор inext

«Це наш перший великий проєкт в Казахстані і одразу успішний. Команда inext створила якісний продукт та зуміла в максимально стислі строки імплементувати його в наявну мережу оператора Alma TV, – коментує успішне завершення проєкту Павло Сидоров, комерційний директор inext. – Протягом 2021-2022 рр. в мережі партнера вже запрацювали тисячі наших пристроїв, а нещодавно було підписано новий контракт на 2023 рік».

Про Alma TV

Alma TV – перший казахський оператор платного кабельного, супутникового та інтернет телебачення з 28-річною історією. З появи Alma TV почалась ера комерційного телебачення у Казахстані. Входить в склад групи AO “Алма Телекоммуникейшнс Казахстан” із брендом «Alma +» (Алма Плюс) – провідного оператора зв’язку Казахстану. Alma TV – перша компанія в Казахстані, яка запустила інтернет зі швидкістю до 500 Мбіт/с за технологією GPON. Сьогодні компанія присутня у 20 великих містах Казахстану зі штатом понад 1 500 осіб. Офіційний сайт: https://www.almatv.kz 

Про inext

Inext LLC — українська компанія з представництвом в ЄС спеціалізується на розробці програмного забезпечення та виробництві Android STB та медіаплеєрів для B2B та B2C ринків. Фахівці inext виконують складні проєкти від IPTV / OTT до сучасних мультимедійних систем у міських транспортних мережах та рекламно-інформаційних мультискрін платформах.